» Türk Vergi Sistemi yazılı Sınav Soruları

Yayınlanma Zamanı: 2009-04-20 09:06:00



Sponsorlu Bağlantılar

Türk Vergi Sistemi 2007 Ara Sınav Soruları1.Türkiyede gelirlerin vergilendirilmesi ilk hangisi ile olmuştur.
cevap:Kazanç Kanunun
İngilizce 2007 Arasınav Soruları

1.I xx fine thanks
cevap:How are you

 

2.Ücretin karşılığı
cevap:Emek

3.Gelirin Özelliği
cevap:Şahsilik

4.Ds sermaye-Db sermaye+çekilen
cevap:175

5.2006 da vergiye tabi kazancı
cevap:120 (2006 da tahsil ettiği 100 ile+2005 den kalan 20. 2007 sayılmaz

6.Mali müşavir hangisinin yarısını indirir.
cevap:Aydınlatma ısınma

7.Txx mükellef sayılmasının genel şartı
cevap:Tc vatandaşı olmak

8.Zirai faaliyetle uğraşan kollektif şirket ortağının kazancı
cevap:Ticari kazanç

9. Üründen pay alma
cevap:Gayrimenkul Sermaye İradı

10.Doktorun 2006 vergiye tabi kazancı
Cevap: 2006 yılında tahsil ettiği muayene ücreti - indirilecek giderler rakxxı hatırlxxıyorum.Tahsil etmediği meblağ düşülmeyecekti.Nakit esasına tabi olmasından dolayı

11.Kira bedeli hangisinden düşük olxxaz
cevap:Emsal Kira

12.Hangisi ücret sayılmaz
cevap:Ortaklık Kazancı

13.Değer artış Kazancı değildir
cevap: Hatırlxxıyorum

14.Kendisine vergi borcu düşen gerçek ve tüzel kişiler
cevap:Mükellef

15.Ocak vergileri hangi tarihe kadar ödenir
cevap: 26 şubat

16.Gelir vergilerin onaylandığı yer
cevap:Vergi dairesi

17.Hangisi kurumlar vergisine tabi değildir.
cevap: hatırlamıyorum:)

18.Limited şirket
cevap: 2 ortak 5000 sermaye

19.Tarhiyatın muhatabı,
cevap:Gerçek Kişiler

20.Gelir vergisi neye göre tarh olur
cevap:Beyana

21.İlk gelir vergisi ne için alınmıştır
cevap:Savaş

 

2.What is this woman
cevap:Which Woman

3.Karşılaştırma sorudaki isimler farklı olabilir Ali is 17 years old, Mehmet is 15 years old
cevap:Mehmet is younger Ali

4.Shall we sorusu
cevap:Lets go ile başlıyor

5.When does the close bank(Bankalar kaçta kapanır)
cevap: 5 te kapanır. Five ile bitiyor.

6.Soruda adres tarif ediyor ilerde solda left gibi ifadeler
cevap:where is the nearest post office

7.Next to bank
cevap:where is the post office

8.----school
cevap: at gelecek

9.leave-----
cevap: for gelecek

10.---- bulding binanın yaşını soruyor
cevap old gelecek

11.Ayşe nereye gitti diye bir soru
cevap: Hospital hastane geçen cümle

12. I xx afraid
cevap:I speak....

13.Yes very much diye soru
cevap: Kahveyi coffee severmsin

14.Prefer beer---- wine
cevap: to gelecek


Duyuru
Sitemizde güncelleme çalışmaları devam etmektedir.
Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz !